eur:
388.99
usd:
361.9
bux:
67983.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megnyílt a Construma

Budapesten megnyílt a 740 kiállítót felvonultató idei Construma szakkiállítás a Hungexpo vásárvárosában.

Az idei év közepétől számított másfél év alatt 1.500 milliárd forint értékű építésre kap megbízást a magyar építőipar az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében - közölte a megnyitón az önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

Bajnai Gordon azt mondta: a kormány szándéka, hogy június végéig mintegy 30 jogszabály módosításával harmadával csökkentse az építések előkészítésének idejét. Különösen az engedélyezés időszakának a lerövidítése fontos.

Végül a miniszter bejelentette, hogy összehívja a Lakásfelügyeleti Tanácsot, amelyben a lakásépítésben érdekelt társadalmi szervezetek képviseltetik magukat. A tanácsban kezdeményezni fogja egy bérlakás építési program kidolgozását.

A megnyitón felszólalt Emilia Müller bajor gazdasági miniszter, aki 32 tagú szakértő delegáció élén látogatott ki a vásárra. Elmondta, hogy az induló új építési projektekből kiveszik részüket a bajor cégek is. A mostani bemutatón egyébként 20 bajor társaság van jelen, közülük 5 még nem állított ki a Construmán.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×