eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hárommilliárd eurót kínálnak az Alitáliáért

Az Air France-KLM-csoport hajlandó 3 milliárd eurót fektetni hat éven át az olasz Alitalia cégbe, amelyet szeretne megszerezni - közölte Leo van Wijk a francia-holland vállalat alelnöke. A Wall Street Journal című lapnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy végleges ajánlatuk megtétele előtt az olasz kormánnyal szándékoznak megállapodni.

Az Alitalinak szüksége van pénzre és flottája megújítására - mondta. Az olasz légitársaság január közepén kezdett két hónapig tartó, kizárólagos tárgyalásokat az Air France-KLM-csoporttal.

A megbeszélések célja az Alitalia olasz kormány által birtokolt 49,9 százalékos részének az Air- France-KLM-nek történő eladása.

Az ügyletet ellenzi a milánói regionális kormányzat és az Air One légitársaság is, amely bírósági eljárást indított annak érdekében, hogy maga is vételi ajánlatot tehessen.

Korábbi bejelentés szerint az Air France-KLM mintegy 1.700 állást építene le az olasz légitársaságnál.

A flottakorszerűsítés új Boeing gépek vásárlását jelentené. Az olaszok nem csupán a légitársaságot, hanem annak szervizrészlegét és repülőtéri kiszolgáló apparátusát is eladnák a francia-holland vevőnek. Ezek összesen 8.500 embert foglalkoztatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×