eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szebb lesz az erdő, ha megépül a gázvezeték

Ötvenöt kilométer hosszú gázvezetéket építene az FGSZ Földgázszállító Zrt. Pilisvörösvár és Százhalombatta között. A vezeték nyomvonala erdős területet is érint, ezért több kiránduló is tiltakozott a beruházás ellen.

Földalatti gázszállító távvezetéket épít az FGSZ Földgázszállító Zrt. Pilisvörösvár és Százhalombatta között, amelynek elkészültével a már évek óta tervezett budapesti körvezeték teljesedhet ki - mondta az InfoRádiónak a cég szóvivője.

Lakatos Edina közölte: az előrejelzések szerint a lakossági és az ipari fogyasztók gázfelhasználása - különösen a főváros vonzáskörzetében - a jövőben is folyamatosan növekedni fog, így a biztonságos gázellátás érdekében szükség van új vezetékek telepítésére.

A kivitelezési munkálatokat - amelyek 2007 elején kezdődtek meg - 2008. december 31-ig kell befejezni - tette hozzá az FGSZ Földgázszállító Zrt. szóvivője.

A vezetékfektetés munkálatai mindössze 7 hektárnyi, főleg gyenge minőségű, tájidegen fenyő-, illetve nem őshonos akácerdőt érintenek - közölte Lakatos Edina, hozzátéve: a kivágott famennyiség kétszeresét - őshonos tölgyfát - kell visszatelepíteniük.

Szebb, jobb, értékesebb

A Pilisi Parkerdő Zrt. termelési és természetvédelmi főmérnöke az InfoRádiónak elmondta: valóban érint kiránduló útvonalakat a Pilisben épülő gázvezeték építése, a kivitelezés befejeztével a beruházó azonban rendbe hozza a területet.

Csépányi Péter megerősítette: a gázvezeték zömmel erdészetileg gyenge minőségű, és ökológiai szempontból is kevésbé értékes tájidegen erdőrészeken halad át, az új telepítésű erdők azonban minden szempontból sokkal értékesebb, őshonos tölgyesek lesznek.

A főmérnök hozzátette: a túraútvonalak kiindulópontjainál információs táblát helyeztek ki, amelyen figyelmeztetik a turistákat az építkezésre.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×