eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Bajnai: 31 milliárd forint uniós támogatás kis- és középvállalkozásoknak

Összesen mintegy 31 milliárd forint értékű uniós pályázatokat hirdettek meg idén a kis és közepes vállalkozások számára - mondta az önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint idén az első körben meghirdetett uniós pályázati kiírások összesen mintegy 31 milliárd forint támogatás elnyerésére adnak lehetőséget a vállalkozások számára.

Bajnai Gordon a kormányszóvivői tájékoztatón azt is közölte: a leghátrányosabb kistérségekben megvalósuló beruházások hozzájárulhatnak a térségek felzárkóztatásához, a foglalkoztatás bővítéséhez.

A miniszter hozzátette: a kistérségek vállalkozásai számára az idén összesen mintegy ötmilliárd forint válik elérhetővé az uniós pályázatok alapján.

"Ha valakinek 10-30 százaléka megvan a teljes beruházásból, akkor a többit már részben hitelből, részben a pályázatból elő tudja teremteni. Ez azt jelenti, hogy tömegesen juthatnak nagy beruházáshoz olyan vállalkozások, amihez egyébként nem jutnának, ha nem lennének ezek az uniós pályázatok" - hangsúlyozta az InfoRádióban Bajnai Gordon.

Ezeken a pályázatok kezdő vállalkozások nem indulhatnak, legalább két éves működés az egyik elvárás - hangsúlyozta az önkormányzati és területfejlesztési miniszter. "Ahhoz, hogy véglegesen adófizetői pénzt adjunk valakinek, ahhoz igazolnia kell, hogy képes működni, növekedni" - jelentette ki Bajnai Gordon, hozzátéve, vannak olyan programok, amelyek frissen induló cégeknek segítenek.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×