eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A nép telefonja: Indiában kifejlesztették a világ legolcsóbb mobilját

India a világ legolcsóbb autója, a Tata Nano után a világ legolcsóbb mobiltelefonját is kifejlesztette. A "nép telefonját" a Spice nevű indiai telekommunikációs társaság gyártja.

India a világ legolcsóbb autója, a Tata Nano után a világ legolcsóbb mobiltelefonját is kifejlesztette. A "nép telefonját" a Spice nevű indiai telekommunikációs társaság gyártja majd.

A telefont 10 fontnak, vagyis mintegy 3.600 forintnak megfelelő összegért lehet majd kapni. Azért lehet ilyen olcsó, mert minden feleslegesnek tartott tartozék nélkül dobják piacra, így képernyő sincsa  telefonon.

"Ez csak egy telefon" - magyarázta Bhupendra Kumar Modi, a Spice elnöke, aki hozzátette: reméli, hogy mintegy 10 millió darabot adnak el a termékből jövőre. Az értékesítést márciusban kezdik Ázsiában.

A társaság azt próbálja kihasználni, hogy amíg a nyugat-európai és amerikai mobiltelefon-piac lassan telítetté válik, a fejlődő világ országaiban sok ember még nem engedhet meg magának egy modern telefont, de egy olcsó készüléket szívesen megvásárolnának.

A Spice szerint az ár még ennél is lejjebb szállítható, és nincs messze az öt fontba, vagyis a közel 1.800 forintba kerülő készülék sem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×