eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Százmilliós bírság a Tescónak

Százmillió forintos bírságot vet ki a Gazdasági Versenyhivatal a Tescóra, az áruházlánc ugyanis tavaly ismét megtévesztette a vásárlókat egyik akciója során.

A Gazdasági Versenyhivatal szerint a Tesco irreálisan alacsony indulókészlettel kezdte el árulni tavaly január 19. és február 1. között a kedvezményesen meghirdetett MP3 lejátszót, valamint egy digitális fényképezőgépet. Emellett egy ruházati termék a meghirdetett árnál drágábban volt elérhető áruházaiban.

A Tesco a leárazásra akciós újságjában hívta fel a vásárlók figyelmét. Emellett az áruházlánc olyan ruhaneműt is hirdetett az akciós újságjában, amely egyáltalán nem volt elérhető az áruházakban.

A GVH az bírság összegének megállapításakor súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy a hipermarketlánc az elmúlt öt évben többször is elkövetett hasonló jogsértést.

A versenyhivatal jelenleg egy másik vizsgálatot is folytat a hipermarketlánc ellen, a Multinacionális Cégek Károsultjainak Egyesülete kezdeményezésére az áruházlánc szerződéskötési gyakorlatát vizsgálja.

A beszállítókat képviselő szervezet elnöke szerint a Tesco visszaél a gazdasági erőfölényével, az áruházlánc jogi igazgatója ezt cáfolja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×