eur:
389.66
usd:
362
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nem állt helyre a magyar gazdaság hitelessége

Szomjazza a piac a csütörtökön várható inflációs és növekedési adatokat. A portfolio.hu elemzése szerint kifejezetten rossz a piaci hangulat, mert a romló külső környezet mellett a magyar gazdasági folyamatok sem a korábban felvázolt forgatókönyv szerint alakulnak.

Madár István, a portfolio.hu elemzője az InfoRádióban elmondta: a magyar gazdaság hitelességét az elmúlt időszak gazdaságpolitikájával sem sikerült helyreállítani.

Néhány hónappal ezelőtt még sokan pozitívan tekintettek a gazdaság kiigazítását célzó kormányzati döntésekre, mára azonban nem egyértelmű azok hatékonysága, a jövőre gyakorolt pozitív hatása - vélte az elemző.

A gazdasági növekedés ugyanis a vártnál sokkal alacsonyabb. A tavalyi harmadik negyedéves makrogazdasági adatok a mélypontot jelentették, de sokak szerint elképzelhető, hogy a negyedik negyedéves mutatók még rosszabbak lesznek - tette hozzá Madár István.

A piacot fokozódó pesszimizmus jellemzi. Vannak, akik szerint az infláció csak 2009-re törhető le, szerintük épp ezért a jegybanknak hamarosan kamatot kell emelnie.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×