eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Vasárnap megállapodás születhet az OÉT-ben

Reméli, hogy vasárnap sikerül megegyezni a jövő évi béremelés mértékéről - mondta el az InfoRádiónak az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldalának szóvivője. A jövő évi országos bérajánlásról pénteken nem jött létre megállapodás, bár tovább közeledtek egymáshoz az álláspontok. Borsik János közölte: a munkáltatói oldal 5-6,5 százalékra emelte ajánlatát, a szakszervezetek pedig 7-8,5 százalékra mérsékelték igényüket.

Vasárnap délután 3 órakor ülnek újra tárgyalóasztalhoz az Országos Érdekegyeztető Tanács tagjai, miután pénteken sem született megállapodás a 2008. évi országos bérajánlásról - mondta az InfoRádiónak a munkavállalói oldal szóvivője.

Borsik János közölte: van értelme az újabb tárgyalásnak, hiszen a munkáltatók javaslata rugalmasnak tűnik.

A munkáltatók jelenleg 5-6,5 százalékot ajánlanak, a szakszervezetek pedig 7-8,5 százalékos emelést várnak el. Brorsik János elmondta: a felek fontolóra veszik egymás javaslatát.

A munkavállalói oldal szóvivője megjegyezte: a tárgyalópartnerek a megegyezés szándékával ülnek tárgyalóasztalhoz vasárnap.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×