eur:
389.63
usd:
363.15
bux:
68130.39
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Összefogott az APEH és a terméktanács

A baromfiiparban olyan mértéket öltött a feketegazdaság, hogy az már a szektor legálisan működő szervezeteit is ellehetetleníti. A Baromfi Terméktanács ezért összefogott az adóhivatallal. Együtt találták ki azt az eljárást, amellyel reményeik szerint kiszűrhetők a feketézők.

Egyes becslések szerint a baromfiiparban a feketegazdaság aránya meghaladja a 20 százalékot. Néhány napja a hús terméktanács is hasonló adatokról számolt be.

De míg a vágóállatok esetében a problémát az okozza, hogy az Európai Unió más országaiból úgy hozzák be a termékeket, hogy nem fizetik meg utánuk az áfát, a baromfiiparban a feketézők 95 százaléka magyarországi termelő, aki számla nélkül értékesíti portékáját.

A terméktanács elnöke elmondta: felkeresték az APEH-ot, hogy közösen dolgozzák ki azt az eljárást, amellyel kiszűrhetők a feketézők.

Õk ugyanis az államnak a kieső adóbevételek miatt csaknem 25 milliárd forintos kár okoznak, a többi termelő pedig további 15 milliárdos veszteséget könyvelhet el miattuk.

Bársony László közölte azt is, hogy a feketézők kiszűrése napokon belül megkezdődhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×