eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Első ítéletek a Siemens-ügyben

Megszületett az első bírósági döntés a Siemens megvesztegetési ügyében: a darmstadti törvényszék a német gépipari vállalat két korábbi vezetőjét találta bűnösnek megvesztegetésben, illetve ebben való segédkezésben.

A korábban a Siemens erőművi részlegében vezető beosztásban lévo 63 éves Andreas Kley két év , míg a 73 éves Horst Vigenert kilenc hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

A két egykori Siemens alkalmazott a tárgyalások során beismerte, 6 millió euró kenőpénzt adtak azért, hogy a Siemens kapjon megrendelést gázturbinák szállítására 1999-2002 között.

A kenőpénz átvevőit, illetve további két Siemens-dolgozót a milánói törvényszék korábban ugyancsak felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×