eur:
388.99
usd:
363.57
bux:
68271.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Hochtiefé a Budapest Airport részvényeinek többsége

1,9 milliárd euróért megvette a Budapest Airport többségi részvénycsomagját a német Hochtief építőipari konszern - jelentették be a felek a szerződés aláírása után. A Budapest Airport szóvivője elmondta: az ár nagyjából megfelel annak az összegnek, amit a Hochtief 2005-ben a Budapest Aiportért ajánlott az ÁPV Rt-nek.

A szerződés a Budapest Airport jelenlegi tulajdonosa, a brit BAA repülőtér-üzemeltető társaság, illetve a német építőipari óriás, a Hochtief között köttetett.

Ennek értelmében a BAA részvényei a német társasághoz kerültek - mondta az InfoRádiónak a Budapest Airport szóvivője.

Szollár Domokos hozzátette: a Hochtief 1,9 milliárd eurót fizetett a BAA részvényeiért; ez az ár nagyjából megfelel annak az összegnek, amelyet a 2005-ben a brit társaság a magyar államnak átutalt a repülőtéret üzemeltető vállalatért.

Az üzlet létrejöttéhez a magyar államnak, valamint az Európai Unió versenyhivatalának is jóvá kellett hagynia, az üzlet azonban akkor teljesül be, ha a brit társaság bankjai jóváhagyják azt - közölte a Budapest Airport munkatársa.

A Hochtiefnek valamennyi, a privatizációs szerződésben foglalt, az állam által előírt kötelezettséget vállalnia kell, így a fejlesztéseket, beruházásokat és átalakításokat a német cégnek kell végigvinnie - mondta el Szollár Domokos.

A tényleges tulajdonosváltás a Budapest Airport szóvivője szerint az elkövetkezendő két hétben, a pénzügyi jóváhagyást követően történik meg, ekkor áll össze az új igazgatóság és alakul ki a vezetés új szerkezete, ezután találkozhatnak majd a Budapest Airport dolgozói az új tulajdonosokkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×