eur:
392.74
usd:
355.06
bux:
72789.74
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Borúsan látja a magyar gazdaságot a Valutaalap

A Nemzetközi Valutaalap európai főosztályának igazgatóhelyettese szerint gyengülőben van Magyarország nemzetközi versenyképessége.

Ashoka Mody úgy fogalmazott: Magyarország kevésbé vonzó a nemzetközi tőkebefektetok számára, mint a régió többi országa. A washingtoni tisztviselő szerint mind a költségvetési oldalon, mind az üzleti légkör javítása terén sok mindent kell még tenni annak érdekében, hogy Magyarország a beruházások vonzó terepe legyen.

A szakértő elismerte, hogy a magyar kormány tavaly fontos költségvetési kiigazítást hajtott végre, amely szükséges volt a piacok megnyugtatására, a közvetlen pénzügyi válság veszélyének elhárítására. Ashoka Mody hozzátette: azóta a magyar hatóságok többé-kevésbé teljesítik vállalásaikat.

A Valutaalap tisztségviselője szerint félő, hogy a kormány nem hajtja végre elég gyorsan a költségvetés kiadási oldalának reformját, és így 2008-ban és 2009-ben a kormány tervei esetleg már nem lesznek teljesíthetők, veszélybe kerül a konszolidáció.

A szakértő arra is kitért: a növekedés ösztönzésére hosszú távon csökkenteni kell majd a viszonylag magas adókulcsokat, de a Valutaalap ezt egyelőre nem javasolhatja a költségvetés továbbra is törékeny helyzete miatt.

Címlapról ajánljuk

Maruzsa Zoltán az új tanév új szabályairól: okoseszköz, orvosi igazolás, jogosítvány

A tanév kezdetén több változás jön az oktatási intézményekben, ezekről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, de a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára kifejtette a pedagógus-béremelés menetrendjét, és azt is, hogy miért nem lesz tanárhiány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×