eur:
392.81
usd:
354.78
bux:
72789.23
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Szakértők: jelentősen felértékelődhet a forint

Ambivalens a magyar gazdaság megítélése, és egyelőre nem lehet megmondani, hogy a pozitív vagy a negatív véleményeket hangoztatóknak lesz-e igazuk - mondta Martin József Péter, a Figyelő főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában. Palócz Éva, a Kopint-TÁRKI vezérigazgatója úgy vélte: idén a forint erősödési nyomásnak lesz kitéve.

Martin József Péter kifejtette, hogy eléggé ambivalens a magyar gazdaság megítélése, az országon belül - a reálszféra és a pénzpiacok között - és kívül egyaránt.

Sokszor hallani konferenciákon, hogy ez a térség sikerre van ítélve, és az elért eredmények után további sikerek várhatók, elsősorban a konverganciafolyamat miatt. A másik megítélés szerint az erősödő populizmus, valamint a romló makromutatók miatt kedvezőtlen tendenciák is fellelhetők. Nehéz eldönteni, hogy melyik megítélés kerekedik felül - vélekedett a Figyelő főszerkesztője.

A Kopint-TÁRKI vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az államháztartás helyzete pillanatnyilag javul, az más kérdés, hogy milyen borzasztó szintről kezdődött el a javulás.

A szakember szerint az idei hiánycél teljesítése nem szabad, hogy nagyon nagy gondot okozzon az államháztartásnak.

Ha nem történik valami rendkívüli, akkor ebben az évben nagy erősödési nyomásnak lesz kitéve a forint - tette hozzá Palócz Éva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Maruzsa Zoltán az új tanév új szabályairól: okoseszköz, orvosi igazolás, jogosítvány

A tanév kezdetén több változás jön az oktatási intézményekben, ezekről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, de a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára kifejtette a pedagógus-béremelés menetrendjét, és azt is, hogy miért nem lesz tanárhiány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×