eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Többletet vár júliusra a PM

A Pénzügyminisztérium (PM) júliusra 7,88 milliárd forint államháztartási többletet vár, az első háromnegyed évre pedig 1.583 milliárd forint összegű hiányt - közölte a szaktárca.

Nem változtat korább 4-4,5 százalékos idei GDP-növekedési előirányzatán a Pénzügyminisztérium, miközben a korábbi 2 százalékos átlagos infláció helyett 3,5 százalékos inflációt vár 2006 egészére.

Júniusban a korábban nyilvánosságra hozottaknak megfelelően az államháztartási pénzforgalmi - önkormányzatok nélküli - deficitje 303,9 milliárd forint volt, az első féléves deficit pedig 1.284,9 milliárd forintot tett ki, ami a módosított éves előirányzat 72,7 százaléka, a GDP 5,6 százaléka.

Lehet bűvészkedni a számokkal, de minden tekintélyes hazai és külföldi szakember arra hívja fel a figyelmet, hogy Magyarország egyre mélyülő pénzügyi válságban van - tudatta közleményében Domokos László fideszes képviselő.

Minden előrejelzés és a miniszterelnök korábbi nyilatkozata alapján jövőre ismét reálbércsökkenés elé nézünk. Ilyen 2004-ben volt utoljára - tette hozzá.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×