INFORÁDIÓ
2022. július 2. szombat
Ottó

Javul a német gazdaság

Infostart

A hat vezető német gazdaságkutató intézet tanulmánya a korábbinál lendületesebb konjunktúrát jósol. Korábban az intézetek csak 1,2 százalékos gazdaságnövekedést tartottak megvalósíthatónak Németországban, a most ismertetett dokumentum 0,6 százalékkal már felfelé kerekíti az előrejelzést.

A javuló adatok összecsengenek a munkanélküliségre vonatkozó legújabb adatokkal - jelenti az InfoRádió németországi tudósítója.

A gazdaságkutató intézetek tanulmánya a konjunktúra érezhető fellendüléséről tanúskodik és az év hátralévő felére 1,8 százalékos gazdaság-növekedéssel számol.

A dokumentum egy nappal követi a fogyasztói szokásokat kutató intézet jelentését, amely szerint január óta érezhetően pezsgésbe jött a vásárlói kedv, ami kiváló alapul szolgálhat a konjunktúra további élénküléséhez.

A most közétett előrejelzés utal arra is, hogy Steinbrück pénzügyminiszter már idén teljesítheti ígéretét, amelynek értelmében Németország eleget tesz a valutaövezet tagállamaira érvényes maastrichti követelménynek és költségvetési hiányát 3 százalék alá szorítja, és ezzel elkerülheti az Európai Unió központja részéről kilátásba helyezett büntetést.

A gazdaságkutatók számításai alapján idén 2,9 százalék lesz a deficit, azonban jövőre már alig fogja elérni a kettő százalékot - feltéve, ha nem mutatkozik váratlan zavar a nemzetközi kereskedelemben.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018