eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

A volt államfői rezidenciát külföldön kínálják eladásra

Eladásra kínálja a Béla király úti egykori kormány-, illetve államfői rezidencia 10 hektáros területét a jövő héten kezdődő cannes-i nemzetközi ingatlanfejlesztési kiállításon a Kincstári Vagyoni Igazgatóság.

A szervezet vezérigazgatója közölte: az előzetes becslések alapján a parkosított ingatlanért 6-8 milliárd forintot várnak.

Zelles Sándor elmondta: az összesen 12 hektáros terület két hektárnyi részét leválasztják; az továbbra is állami tulajdonban marad.

A vételre kínált területen a XII. kerületi önkormányzat szabályozási terve alapján összesen 20 ezer négyzetméteren lehet lakóépületeket kialakítani.

A KVI az ugyancsak Béla király úti, évek óta üresen álló volt szanatóriumot, valamint a volt svábhegyi gyermekkórházat is el akarja adni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×