eur:
388.46
usd:
370.69
bux:
55649.46
2023. október 3. kedd Helga

Emelkedik a Mikrohitel plusz felső határa

A jelenlegi 10 millió forintról 15 millióra emelkedik a mikro-, kis-, és közepes vállalkozásoknak szóló Mikrohitel Plusz hitel felső összeghatára - jelentette be a gazdasági miniszter.

A gazdasági és közlekedési miniszter a Budapesti Tanácsadók konferenciáján azt mondta: szerdától növekszik a Széchenyi kártya hitelkerete is, 10 millióról 25 millió forintra.

Kóka János közölte: az elmúlt 4 évben összesen 574 milliárd forint hitel, tőke és pályázati támogatást nyújtottak a vállalkozóknak.

Demszky Gábor főpolgármester a tanácskozáson arról beszélt, hogy az idén a kedvezményes finanszírozási programok keretében mintegy 6 és fél milliárd forinttal segítik a vállalkozások versenyképességének növelését.

A főváros vezetője szólt arról is, hogy egyszerűsödik a Budapest Kisvállalkozói Hitelprogram eljárási rendje is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×