INFORÁDIÓ
2022. június 29. szerda
Péter, Pál

"Az ekho ellentmond a józan ész szabályainak"

Infostart

A Magyar Adótanácsadók és Könyvvizsgálók Szövetségének alelnöke szerint mindenképp felül kell vizsgálni az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást. Vadász Iván az InfoRádióban azt mondta: az ekho jelenlegi formájában ellentmond a józan ész szabályainak.

Vadász Iván az InfoRádióban azt mondta: az adófajta jelenlegi formájában bonyolult és ellentmond a józan ész szabályainak, a zavaros szabály nem épül be szervesen a magyar adórendszerbe. Felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenleg érvényben lévő szerződéses keretek között nem is lehet áttérni erre az adófajtára.

Mint mondta, az ekho elvileg összeegyeztethető az evával, ám ezt senkinek nem ajánlja. Az egyszerűsített vállalkozói adó ugyanis adókötelessé tesz minden gazdasági tevékenységből származó bevételt.
Azaz ha egy evás egyéni vállalkozó ekho-s számlát ad, először az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás szerint adózik a bevétel után, majd az evát is meg kell fizetnie. Így a vállalkozó kétszeresen adózik.

Vadász Iván az ekho-t felülvizsgálná, eközben pedig olyan átmeneti szabályt vezetne be, amely nem törölné el hirtelen a már megszerzett jogokat.

Kapcsolódó hang

Tállai András fideszes képviselõ
 
Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018