eur:
392.54
usd:
365.9
bux:
66720.16
2024. április 26. péntek Ervin

Duplázódott a hiány februárban

A magyar költségvetés hiánya februárban valószínűleg kétszer akkora volt, mint januárban, londoni piaci elemzők előzetes adatai szerint.

A JP Morgan pénzügyi szolgáltató heti összesítésében azt írta: számításai szerint februárban 275 milliárd forint volt a pénzforgalmi szemléletű, helyi önkormányzatok nélküli deficit a januári 140 milliárd forint után.

Az összesített első kéthavi hiány ezzel 415 milliárd forint lenne a tavalyi azonos időszakban mért 394 milliárd forint hiány helyett. Ez valamivel kevesebb a Pénzügyminisztérium által vártnál.

A befektetési csoport londoni elemzése megjegyzi azt is: a cég változatlanul a teljes évi hiánycél jelentős túllépésére számít.

A JP Morgan egy néhány hete kiadott londoni országjelentésében azt írta: a ház 2006-os magyarországi eredmény szemléletű hiányjóslata 8 százalék, de a cég szerint ezt az előrejelzést is komoly kockázatok terhelik, és a tényleges idei deficit könnyen 10 százalék környékén lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×