eur:
388.6
usd:
370.8
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra

Horvát-magyar ingatlanmegállapodás

Együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a horvát és a magyar ingatlanos szakma képviselői a budapesti Lakásvásáron.

Az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal (OLÉH) elnöke elmondta: a két ország ingatlan-nyilvántartását kölcsönösen elérhetővé akarják tenni.

Borsi László hozzátette: aki a másik országban akar ingatlant vásárolni, az elektronikus hozzáféréssel megismerheti annak pontos jogi helyzetét.

Az OLÉH vezetője hangsúlyozta: ugyanilyen megállapodás készül az összes szomszédos országgal, a következő aláírás Romániával várható.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×