eur:
392.61
usd:
365.29
bux:
66594.95
2024. április 26. péntek Ervin

Kemény fellépést ígér Csizmár

Elfogadták az Országos Érdekegyeztető Tanácsról (OÉT) szóló törvényjavaslatot a szervezet plenáris ülésén a munkaadók, a munkavállalók és a kormány képviselői.

A javaslat rendelkezik az OÉT tagsági feltételeiről, a tanács céljáról és működéséről. A törvény hiányát korábban az Alkotmánybíróság kifogásolta.

Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter a tanácskozáson azt mondta: elképzelhetőnek tartja, hogy a parlament még ebben a ciklusban elfogadja a tervezetet.

Az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén a résztvevők egyhangúlag elítélték azokat a cégeket, amelyeknél csorbulnak a dolgozók jogai.

Csizmár Gábor munkaügyi miniszter szankciót helyezett kilátásba minden olyan esetben, amikor bebizonyosodik a munkavállalói jogok korlátozásának gyanúja.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×