eur:
393.73
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ismét nő az ipari termelés Európában

Az ipari termelés az euróövezetben novemberben 1,3 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest, az októberi 0,7 százalékos és a szeptemberi 0,2 százalékos visszaesés után, jelentette az EU statisztikai hivatala.

Az unió egészében az ipari termelés átlagosan 1,0 százalékkal nőtt novemberben, az októberi, 0,6 százalékos csökkenés után. Szeptemberben 0,2 százalékos havi többletet mértek, közölte az Eurostat.

Az euróövezetben novemberben 2,6 százalékkal volt nagyobb az ipari termelés, mint 2004. novemberben. Októberben 0,2 százalékos, szeptemberben 1,2 százalékos tizenkét havi gyarapodást mértek.

Az egész EU-ban novemberben 2,1 százalékkal volt nagyobb az ipari termelés, mint 2004. novemberben. Októberben 0,4 százalékos, szeptemberben 1,3 százalékos tizenkét havi többletet jegyeztek föl.

Magyarországról 0,7 százalékos havi csökkenést és 7,7 százalékos tizenkét havi növekedést tart nyilván az EU statisztikai hivatala novemberről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×