eur:
389.39
usd:
358.89
bux:
66038.2
2024. február 27. kedd Edina

Ismét nő az ipari termelés Európában

Az ipari termelés az euróövezetben novemberben 1,3 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest, az októberi 0,7 százalékos és a szeptemberi 0,2 százalékos visszaesés után, jelentette az EU statisztikai hivatala.

Az unió egészében az ipari termelés átlagosan 1,0 százalékkal nőtt novemberben, az októberi, 0,6 százalékos csökkenés után. Szeptemberben 0,2 százalékos havi többletet mértek, közölte az Eurostat.

Az euróövezetben novemberben 2,6 százalékkal volt nagyobb az ipari termelés, mint 2004. novemberben. Októberben 0,2 százalékos, szeptemberben 1,2 százalékos tizenkét havi gyarapodást mértek.

Az egész EU-ban novemberben 2,1 százalékkal volt nagyobb az ipari termelés, mint 2004. novemberben. Októberben 0,4 százalékos, szeptemberben 1,3 százalékos tizenkét havi többletet jegyeztek föl.

Magyarországról 0,7 százalékos havi csökkenést és 7,7 százalékos tizenkét havi növekedést tart nyilván az EU statisztikai hivatala novemberről.

Címlapról ajánljuk
Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve. Meghallgathatja a cikkünkhöz csatolt teljes beszédet.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×