eur:
387.87
usd:
358.38
bux:
66185.37
2024. február 23. péntek Alfréd

Előrelépés az áramvásárlási szerződések felülvizsgálatában

A Magyar Villamos Művek Rt. vezérigazgatója szerint előrelépés érzékelhető a hosszútávú áramvásárlási szerződések felülvizsgálatában.

Kocsis István közölte: a Csepeli Áramtermelő Kft. és a Mátrai Erőmű Rt. olyan ajánlatot tett 2006-ra, amely közel van a Magyar Villamos Művek elképzeléseihez, a Tiszai Erőműé viszont elmarad attól, a Dunamenti Erőművel pedig egyelőre nem haladtak előre az egyeztetések.

Kocsis István hozzátette: ha nem sikerül megállapodni az erőművekkel, akkor azt javasolják a kormánynak, hogy állítsák vissza a hatósági áras rendszert.

Horváth J. Ferenc, a Magyar Energia Hivatal (MEH) elnöke elmondta: ha a tárgyalások sikerre vezetnek, akkor az érintett erőművek 2006. évi együttes nyeresége mintegy 16 milliárd forinttal csökken.

A Céginformációs Szolgálat adatai szerint az érintett négy erőműtársaság együttes adózás utáni eredménye 2004-ben elérte a 26,6 milliárd forintot.Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×