eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Előrelépés az áramvásárlási szerződések felülvizsgálatában

A Magyar Villamos Művek Rt. vezérigazgatója szerint előrelépés érzékelhető a hosszútávú áramvásárlási szerződések felülvizsgálatában.

Kocsis István közölte: a Csepeli Áramtermelő Kft. és a Mátrai Erőmű Rt. olyan ajánlatot tett 2006-ra, amely közel van a Magyar Villamos Művek elképzeléseihez, a Tiszai Erőműé viszont elmarad attól, a Dunamenti Erőművel pedig egyelőre nem haladtak előre az egyeztetések.

Kocsis István hozzátette: ha nem sikerül megállapodni az erőművekkel, akkor azt javasolják a kormánynak, hogy állítsák vissza a hatósági áras rendszert.

Horváth J. Ferenc, a Magyar Energia Hivatal (MEH) elnöke elmondta: ha a tárgyalások sikerre vezetnek, akkor az érintett erőművek 2006. évi együttes nyeresége mintegy 16 milliárd forinttal csökken.

A Céginformációs Szolgálat adatai szerint az érintett négy erőműtársaság együttes adózás utáni eredménye 2004-ben elérte a 26,6 milliárd forintot.



Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×