eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán

Rekord gabonatermés Kínában

Kínában az idén a gabonatermés rekordot ér el 484 millió tonnával - írja a China Daily csütörtöki számában. A termés a tavalyi évinél 3 százalékkal nagyobb, ami annak köszönhető, hogy a bevetett földterület - erózió és építkezések miatti - csökkenését ellensúlyozta a termelékenység javulása.

Az országnak egyre inkább a technológia fejlesztésre kell koncentrálnia, hogy táplálhassa 1,3 milliárd lakosát (a Föld népességének mintegy egynegyedét), miközben az ország a Föld megművelhető területének mindössze 6 százalékával rendelkezik. 2004-ben 2,5 millió hektárnyi, azaz az összes megművelhető földterület 2 százaléka esett ki a termelésből az építkezések és egyéb okok miatt.

Kína adja a világ teljes gabonatermésének – amelyet idén 1,95 milliárd tonnára becsülnek – egynegyedét és jó években nettó kukorica- és rizsexportőr.

Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×