INFORÁDIÓ
2021. december 7. kedd
Ambrus

Major István: a versenyképes agrártermelők jártak jól

Infostart

A dél-amerikai és ázsiai, versenyképes agrártermelő országok jártak jól a Világkereskedelmi Szervezet napokban zárult értekezletén. A WTO tagállamai megállapodtak abban, hogy 2013-ig csökkentik a mezogazdasági termékek exporttámogatását.

Magyarország Nemzetközi Kereskedelmi Képviselője azt mondta: az Unió számára a neheze még hátra van, hiszen hamarosan a védővámok is terítékre kerülnek.

A valóban szegény országok nem jártak jól a kereskedelmi Világszervezet hongkongi tanácskozásán; eredetileg az volt a cél, hogy a fejletlen államokat úgy segítsék a fejlettek, hogy csökkentik agrár-támogatásaikat.

Mérséklésben ugyan megállapodtak, de az mondhatni édeskevés a főleg afrikai agrárgazdaságoknak- mondta el az Inforádiónak Magyarország Nemzetközi Kereskedelmi Képviselője.

Major István kiemelte, hogy a tárgyalások egyik legfontosabb pontja a gyapot-termesztéshez, illetve annak exportjához köthető.

A hongkongi megállapodás értelmében a kiviteli támogatásokat 2013-ig kell lebontani- ez az Európai Unió kérése volt, hogy az addig hatályban lévő Közös Agrárpolitikát ne kelljen megbolygatni.

Major István kiemelte, hogy hamarosan sokkal fájóbb kérdésben kezdodhetnek el a tárgyalások a WTO-ban: mégpedig az importvámokról.

Kapcsolódó hang

Major István a WTO-megállapodásról
 
A címlapról ajánljuk

Lemond Völner Pál

A hivatali vesztegetéssel vádolt politikus azt közölte, hogy nem követett el bűncselekményt....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018