eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

15 millióra büntették a T-Mobile-t

A Nemzeti Hírközlési Hatóság 15 millió forintos bírságot vetett ki a T-Mobile Magyarországra, mert a társaság nem teljesítette a piacelemzési eljáráshoz kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettségét, és ezzel hátráltatta a tanács munkáját.

A hatóság egyben kötelezte a T-Mobile-t, hogy 2006. január 5-ig teljesítse az adatszolgáltatást.

Az NHH tanácsa a mobil végződtetési díjak költségalapúságának biztosítása érdekében kezdte meg egy úgynevezett alulról építkező hosszú távú előremutató különbözeti költségmodell (BU-LRIC) kidolgozását.

Az NHH a munka megkezdéséről, valamint annak céljáról tájékoztatta a szolgáltatókat és együttműködésüket kérte azért, hogy a modell minél nagyobb mértékben tükrözhesse az egyes szolgáltatókra jellemző sajátosságokat.

Miután a T-Mobile az együttműködésre vonatkozó kérést nem teljesítette, a tanács októberben két alkalommal adatszolgáltatásra kötelezte, de a szolgáltató a határozatokat nem teljesítette.

A közlemény szerint a tanácsnak törvényben előírt kötelessége, hogy a piac működésének fenntartása érdekében eljárjon azzal szemben, aki a határozatát nem hajtja végre, és kényszerítse ki döntéseinek érvényre jutását.

A tanács ilyen esetben az Elektronikus hírközlési törvény vonatkozó előírása szerint legfeljebb a szolgáltató előző évi nettó árbevételének 0,05 százalékára rúgó, de legkevesebb 100 ezer forintos bírságot szabhat ki. A tanács mérlegelve a cselekmény súlyát, 15 millió forintos bírság kivetéséről döntött.

A T-Mobile 2004-es árbevétele 263,32 milliárd forint, nettó nyeresége 48,64 milliárd forint volt

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×