INFORÁDIÓ
2021. december 1. szerda
Elza

15 millióra büntették a T-Mobile-t

Infostart

A Nemzeti Hírközlési Hatóság 15 millió forintos bírságot vetett ki a T-Mobile Magyarországra, mert a társaság nem teljesítette a piacelemzési eljáráshoz kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettségét, és ezzel hátráltatta a tanács munkáját.

A hatóság egyben kötelezte a T-Mobile-t, hogy 2006. január 5-ig teljesítse az adatszolgáltatást.

Az NHH tanácsa a mobil végződtetési díjak költségalapúságának biztosítása érdekében kezdte meg egy úgynevezett alulról építkező hosszú távú előremutató különbözeti költségmodell (BU-LRIC) kidolgozását.

Az NHH a munka megkezdéséről, valamint annak céljáról tájékoztatta a szolgáltatókat és együttműködésüket kérte azért, hogy a modell minél nagyobb mértékben tükrözhesse az egyes szolgáltatókra jellemző sajátosságokat.

Miután a T-Mobile az együttműködésre vonatkozó kérést nem teljesítette, a tanács októberben két alkalommal adatszolgáltatásra kötelezte, de a szolgáltató a határozatokat nem teljesítette.

A közlemény szerint a tanácsnak törvényben előírt kötelessége, hogy a piac működésének fenntartása érdekében eljárjon azzal szemben, aki a határozatát nem hajtja végre, és kényszerítse ki döntéseinek érvényre jutását.

A tanács ilyen esetben az Elektronikus hírközlési törvény vonatkozó előírása szerint legfeljebb a szolgáltató előző évi nettó árbevételének 0,05 százalékára rúgó, de legkevesebb 100 ezer forintos bírságot szabhat ki. A tanács mérlegelve a cselekmény súlyát, 15 millió forintos bírság kivetéséről döntött.

A T-Mobile 2004-es árbevétele 263,32 milliárd forint, nettó nyeresége 48,64 milliárd forint volt

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018