INFORÁDIÓ
2021. szeptember 22. szerda
Móric

A Hochtief pert indít az ÁPV Rt ellen

Infostart

A Budapest Airport privatizációs pályázatának egyik vesztese, a német Hochtief építőipari csoport pert indít az ÁPV Rt ellen, megóva a döntést, amelyben a repülőteret brit BAA cégnek ítélték.

Donatella Gasser, a Hochtief szóvivője elmondta: kétséges, hogy a BAA teljesítette-e a privatizációs eljárás minden követelményét. Ugyanakkor a társaságnál nem kommentálták a budapesti repülőtér üzemeltetési jogát 75 évre megszerző brit BAA Plc megjegyzését, hogy "nincs értelme" a németek pereskedésének.

A német szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy a panaszt már pénteken benyújtották az illetékes budapesti bíróságon, de egyéb részletekkel nem akart szolgálni, annyit mondott csak: "kételyeink vannak afelől, hogy a BAA teljesítette-e az összes kiírási feltételt".

Oravecz Péter, az ÁPV Rt. kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-nek elmondta: tudomásuk volt arról, hogy a német társaság a bírósághoz fordult, ám a kérelem tárgyát nem ismerik. Hozzátette, hogy információik szerint a Hochtiefnek a magyar cégalapítással kapcsolatban vannak kifogásai.

Oravecz Péter hangsúlyozta, hogy mindhárom befektető alapított célzott rendeltetésű társaságot, amelyet a konzorcium tagjaként bevont. "Ezt az ÁPV Rt. mindhárom pályázónál elfogadta és engedélyezte" - mondta. Hozzátette: "meggyőződésünk, hogy az ÁPV Rt. szabályosan és jogszerűen járt el".

Ez a kereset nem vezet sehová, nézetünk és a magyar kormány nézete szerint teljesen értelmetlen - mondta korábban Mike Clasper, a BAA vezérigazgatója.

Kapcsolódó hang

A Hochtief perli az ÁPV-t
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018