INFORÁDIÓ
2022. december 1. csütörtök
Elza

Tojáskartellt gyanít a GVH

Infostart

Vélhetően egyeztette, illetve összehangolta a tojás árát öt tojástermelő vállalkozás, mellyel vélhetően megsértették a versenytörvény vonatkozó előírásait - közölte a Gazdasági Versenyhivatal az MTI-vel csütörtökön.

A hivatal kartell csoportja előzetes információk alapján bejelentés nélküli helyszíni szemlét tartott a vállalkozásoknál december 12-én - áll a szervezet közleményében.

A GVH a Magyar tojás Tojásértékesítő Kft-nél., a Mizse tojás Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-nél., Cse-Mi Farm Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kft-nél., a Gyermelyi Tojás Rt.-nél, és az Aranybulla Mezőgazdasági Rt.-nél tartott ellenőrzést, de az eljárás kiterjed még több más tojástermelő vállalkozásra.

A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségénél is szemlét tartottak, az egyesületet azonban nem vonták eljárás alá.

A közlés szerint az eljárás megindítása nem jelenti azt, hogy a nevezett vállalkozások a valószínűsített jogsértést elkövették, az eljárás a tények tisztázására és a jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint az eljárásokra biztosított időtartam 180 nap, amely az ügy bonyolultságától függően két alkalommal ugyanekkora időtartammal meghosszabbítható.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018