eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk

Budapest Airport - elakadtak a bértárgyalások

A Budapest Airport szakszervezetei fontolóra veszik a sztrájkot, ha pénteken sem lesz előrelépés a vezetéssel folytatott bértárgyalásokon - közölte Hilmer Sándor, a sztrájkbizottság szóvivője az MTI-vel csütörtökön.

Hozzátette: a munkáltató által ajánlott 4 százalékos jövő évi béremelési ajánlat messze esik az érdekképviselet követelésétől. Konkrétumot nem közölt, csak annyit: minimum két számjegyű béremelést szeretnének elérni a BA-nál.

Az egyeztetéseken a sztrájkbizottság nem kapott megnyugtató választ további, a munkavállalók szociális garanciáit illető kérdésre sem.

Hilmer Sándor szerint a menedzsment komolyságát vonja kétségbe, hogy csütörtökön délután halaszthatatlan elfoglaltságra hivatkozva felfüggesztette az egyeztetést. Hozzátette, hogy a szakszervezet információi szerint a fontos "elfoglaltság" magas rangú kormányzati vezetőkkel elköltött ebéd volt.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×