eur:
389.12
usd:
357.35
bux:
73126.06
2024. július 22. hétfő Magdolna

Sztrájkbizottság alakult a Budapest Airportnál

Megkezdte az egyeztetést a Budapest Airport Rt. menedzsmentjével a BA két reprezentatív szakszervezete által alakított sztrájkbizottság - erősítette meg Hilmer Sándor, a sztrájkbizottság szóvivője az MTI-nek.

A szakszervezetek két pontban foglalták össze követelésüket, az egyik pont a jövő évi béremelés mértékét, a másik a foglalkoztatottak gazdasági és szociális garanciáit érinti. Az érdekképviseletek ugyanis úgy vélik, hogy a jelenlegi helyzet súlyosan veszélyezteti a munkavállalók szociális biztonságát.

Korábbi közlésük szerint a hétnapos egyeztetés alatt akár kétórás figyelmeztető sztrájkot is hirdethet a sztrájkbizottság, amelyet a Repülőtéri Minibusz Gépkocsivezetők Szakszervezete (RMGSZ) és a Forgalmi Rampatisztek Szakszervezete (FORTISZ) alakított.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jönnek a reakciók Joe Biden visszalépésére, felveszi a kesztyűt Kamala Harris - Hogyan tovább az elnökjelölti versenyben?

Jönnek a reakciók Joe Biden visszalépésére, felveszi a kesztyűt Kamala Harris - Hogyan tovább az elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×