eur:
389.53
usd:
357.79
bux:
73310.14
2024. július 22. hétfő Magdolna

MKIK-Ne a vállalkozások kárára spóroljon a költségvetés

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) arra kéri a képviselőket, hogy ne fogadjanak el olyan költségvetési módosításokat, amelyek újabb elvonásokkal sújtják a vállalkozó szférát - közölte az MKIK kedden.

A kamara MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a legalacsonyabb járulékfizetés az egyéni és társas vállalkozásoknál jelenleg a minimálbérhez kötődik, amelyet egy kormánypárti módosító javaslat szerint a középfokú végzettségűekre előírt bérminimum váltana fel, ami mintegy 28 milliárd forinttal csökkentené a vállalkozások jövedelmét.

A kamara álláspontja szerint a módosító indítvány megszavazása semmissé tenné a kis- és középvállalkozások számára a 100 lépés program keretében - közelmúltban - meghirdetett járulékkedvezmény pozitív hatásait és tovább rontaná a kisvállalkozások helyzetét.

Az MKIK a leghatározottabban tiltakozik minden olyan javaslat, módosító indítvány ellen, amivel a vállalkozásokra rótt újabb terhek a növekedés, az innováció lehetőségeit gyengítik.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

A Demokrata Párton belül továbbra is nagy befolyással rendelkező Barack Obama támogatásának elvesztése miatt kényszerülhetett visszalépésre a jelenlegi amerikai elnök – mondta az InfoRádióban Farkas-Bede Katalin. A Budapesti Corvinus Egyetem docense arról is beszélt, hogy Amerikában legutóbb a XIX. században volt olyan, hogy egy elnök valamiképpen elvesztette pártja támogatását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×