eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

On-line bankot indít a T-Online és az Erste Bank

Stratégiai megállapodást kötött és (origo) klikkbank néven közös on-line bank indításáról döntött a T-Online Magyarország és az Erste Bank Hungary Rt. - tette közzé az Erste Bank Hungary pénteken.

A megállapodás szerint az Erste Bank Hungary banki szolgáltatásokat nyújt a T-Online Internet-szolgáltató hírportálján, az (origo)-n keresztül. A pénzügyi szolgáltatáscsomag bankszámlát, bankkártyát, megtakarítási és hitellehetőséget - később befektetési jegyek vásárlását is - tartalmaz, lakossági ügyfelek és mikrovállalkozások vehetik igénybe.

A klikkbank mögött álló üzleti modell, egy internet-szolgáltató és egy kereskedelmi bank stratégiai megállapodása, viszonylag új jelenség - áll a közleményben -, de hosszú távú elkötelezettséget jelent mindkét résztvevő számára. Az on-line bank termékeinek kifejlesztése és bevezetése ezért várhatóan hosszabb időt vesz igénybe, de mivel az internet elterjedésének gyors növekedése várható a következő években, a klikkbank a jövő üzletága lehet - idézi a közlemény Simó Györgyöt, a T-Online Magyarország Rt. vezérigazgatóját.

Az Erste Bank Hungary értékesítési csatornái bővítésére törekszik, s ezen belül fontos szerepet szán az elektronikus formának - hangsúlyozza Kisbenedek Péter, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója. A virtuális bank a várakozások szerint a 18 és 45 év közötti korosztályok körében válhat népszerűvé, és a jövőben éves szinten több tízezer bankszámla nyitása is elképzelhető.

A T-Online Magyarország piacvezető internet-szolgáltatója, a Magyar Telekom csoport tagja. Az Erste Bank Hungary a lakossági ügyfelek száma alapján a második, közel 1.500 milliárd forintos mérlegfőösszege alapján az ötödik legnagyobb bank Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×