INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Budapesten tanácskoznak a világ repülőtereinek vezetői

Infostart / InfoRádió
Budapesten tartja idei legnagyobb szakmai konferenciáját a világ reptereinek nemzetközi szövetsége, az Airports Council International (ACI). A hétfőn kezdődött, három napos konferencia vendéglátója a Budapest Airport Rt.

A konferencia témája a biztonságos üzemelés a dinamikusan növekedő légi közlekedésben. A tanácskozáson a világ legjelentősebb repülőtereinek felső vezetői vesznek részt.

Hárskuti János, a Budapest Airport Rt. vezérigazgatója kiemelte: nagy szakmai siker Magyarország és a Budapest Airport Rt. számára a vendéglátás lehetősége, amely a BA Rt. elmúlt években végzett munkájának elismerése.

A konferencia témájaként meghatározott "dinamikus növekedés mellett biztonságos üzemelés" aktuális a Budapest Airport Rt. szempontjából is. Az év eddig eltelt időszakában a ferihegyi repülőtér utasforgalma 27 százalékkal nőtt - hangsúlyozta a BA Rt. közleménye.

A genfi székhelyű ACI-nak 175 országban lévő 1.530 repülőtér üzemeltetője a tagja. A szövetségbe tartozó repülőtereken az elmúlt naptári évben 3,9 milliárd utas fordult meg, 78,7 millió tonna árut kezeltek és a repülőgépmozgások száma elérte a 69,4 milliót.

A mostani tanácskozás rövid időn belül a második nagyszabású szakmai tanácskozás, amelynek vendéglátója a BA Rt. A múlt hónapban az amerikai repülőterek vezetői (American Association of Airport Executives) találkoztak Budapesten.

A címlapról ajánljuk