eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Államadósságot csökkenthet a MOL-bevétel

Szakértők szerint az állam egyértelműen a gyors bevétel reményében válik meg 10 százalékos MOL-részesedésétől. Az ugyanakkor továbbra sem tisztázott, hogy a kormány mire fordítja majd pontosan a 250 milliárd forint körüli vételárat, illetve hogy miért nem nyílt privatizációs eljárás keretében adja el tulajdonrészét.

Év végéig három százaléknyi, jövő októberig pedig további hét százaléknyi, azaz összesen mintegy 250 milliárd forint értékű részvényt ad el az állam.

Barcza György, az ING elemzője az Info Rádiónak elmondta, hogy a kormány a bevételből elsősorban az államadósságot kívánja csökkenteni.

Barcza Mihály privatizációs ügyekben jártas jogász szerint a tranzakció - melyben a MOL veszi majd meg a részvényeket - "roppant atipikus és meglepő". Szerinte a kormány valószínűleg azért választotta ezt a megoldást, mert égető szüksége van a pénzre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×