eur:
395.38
usd:
359.06
bux:
0
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
esernyők árnyék kánikula hőség
Nyitókép: Pixabay

Még nagyobb területen lesz tikkasztó kánikula, de jönnek zivatarok is - térkép

Katlan - ezzel a szóval jellemezte videós előrejelzésében a helyzetet a Hungaromet. Folytatódik, fokozódik a hőség, helyenként frissíthetik a levegőt záporok, zivatarok. Hétvégén növekszik a csapadékhajlam, de a frontrendszer áthaladásának mikéntje egyelőre még bizonytalan.

Csütörtökön fátyol- és gomolyfelhők mellett napos időben lesz részünk, csak néhol valószínű zápor, zivatar. A légmozgás többnyire gyenge marad, de zivatarok környezetében lehetnek átmenetileg erős, viharos széllökések. Délutánra 32, 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet, ennél nagyobb forróság a Dél-Alföldön várható, ahol néhol 39, 40 fokot is mérhetünk – derül ki a HungaroMet országos előrejelzéséből.

A szerdai négy után már öt vármegyére adtak ki piros, legmagasabb fokú figyelmeztetést a magas középhőmérséklet miatt, és csütörtökre már nincs olyan régió, amelyre legalább citromsárga figyelmeztetés ne lenne érvényben az egyre melegebb nappalok-éjszakák miatt.

Az ország jelentős részén kialakulhatnak zivatarok csütörtökön, ám ezek sem hoznak tartós lehűlést.

A továbbiakban a hőség csak fokozódik, péntektől vasárnapig egyre nagyobb országrészen lesz piros figyelmeztetés, a sárga vármegyék pedig szinte egytől egyig narancssárgára változnak.

A harmadfokú hőségriadó jelenleg vasárnapig van érvényben.

Címlapról ajánljuk
Újabb német koalíciós viszály, most a belvárosi autózás jövője a tét

Újabb német koalíciós viszály, most a belvárosi autózás jövője a tét

A hónapok óta tartó költségvetési vita súlyos károkat okoz a hárompárti német kormánykoalíció tekintélyének. Miközben a szociáldemokrata Olaf Scholz kancellárnak egyelőre hatalmi szóval sem sikerült megbékítenie a szigorú takarékossághoz ragaszkodó, a szabad demokrata pénzügyminiszter vezette FDP-t, és a "bőkezűbb" Zöldek Pártját, a két kisebbik koalíciós szövetséges között újabb viszály érlelődik. A tét a belvárosi autózás engedélyezése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×