eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
Nyitókép: Unsplash.com

Fontos számot mondtak meg a nyugdíjasoknak

Egy friss kutatás azt vizsgálta, hány lépést kell megtenni hatvanéves kor felett ahhoz, hogy jó kondiban maradjon az ember, és a szívbetegségeket is elkerülje.

A JAMA Cardiology című szaklapban megjelent, közel hatezer 63-99 év közötti amerikai nő bevonásával készült tanulmány arról számol be, hogy átlagosan napi 3600, normál tempóban megtett lépés 26 százalékkal csökkenti a szívelégtelenség kialakulásának kockázatát.

A szívelégtelenség kialakulásának kockázata átlagosan 12 százalékkal, illetve 16 százalékkal volt alacsonyabb minden napi 70 perc könnyű intenzitású, illetve minden napi 30 perc közepes és erős intenzitású tevékenységgel töltött idő esetén.

Ezzel szemben minden egyes üléssel töltött másfél óra átlagosan 17 százalékkal növelte a szívelégtelenség kialakulásának kockázatát - áll a femina.hu összefoglalójában.

A tanulmány vezető szerzője szerint

a napi 3000 lépés elérhető és észszerű cél,

ami egyensúlyban lenne a résztvevő nők aktivitásával, mégis nagyot dobna egészségi állapotukon, és meghosszabbítaná a várható élettartamot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hatalmas támogatást kap Ukrajna, fontos megállapodást kötöttek az oroszok Kínával - Háborús híreink vasárnap

Hatalmas támogatást kap Ukrajna, fontos megállapodást kötöttek az oroszok Kínával - Háborús híreink vasárnap

Szombat este az amerikai képviselőház széleskörű támogatással, a republikánus keményvonalasok ellenkezése ellenére elfogadott egy 95 milliárd dolláros törvénycsomagot, amely többek között Ukrajnának nyújt 60 milliárd dollár feletti támogatást, ma a támogatás felsőházi elfogadásának fontosságát hangsúlyozta az ukrán államfő. Eközben Oroszország újonnan kinevezett haditengerészeti főnöke, Alekszandr Mojszejev tengernagy részt vesz egy nagyszabású katonai konferencián a szövetséges Kínában, ahol egyetértési és együttműködési memorandumot írt alá a kínai haditengerészet parancsnokával. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×