eur:
394.35
usd:
370.15
bux:
65125.52
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Nyitókép: police.hu

Gigaakciót szerveztek Budán a rendőrök, ömlött a bírság az autósokra – képek

A rendőrök öt gyorshajtót és 22 ittas vezetőt szűrtek ki egy összes budai kerületet érintő éjszakai ellenőrzésen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság budai rendőrkapitányságai közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Budán 2024. február 23-án 20 óra és február 24-én 12 óra között. Az I., II., III., XI., XII. és XXII. Kerületi Rendőrkapitányságok beosztottai számos közlekedési jogsértés miatt intézkedtek - közölték a police.hu oldalon.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

Az akció során a rendőrök 1377 autóst szondáztattak, ittas vezetés miatt 22 személlyel szemben intézkedtek: 12 sofőrnél az ittas vezetés már bűncselekménynek minősült, ugyanis esetükben 0,25 milligramm/liter levegőalkohol-koncentrációnál nagyobb értéket mért az alkoholszonda.

A rekordot az a sofőr állította be, akinél, 0.95 mg/l értéket jelzett a műszer.

Két sofőr eltiltás hatálya alatt vezetett, egy másik ellen bódult járművezetés miatt indult eljárás, továbbá egy körözött embert is elfogtak.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

Az egyenruhások 10 sofőrnek közigazgatási bírságot szabtak ki: öt esetben gyorshajtás miatt, két-két alkalommal biztonsági öv használatának elmulasztása és kötelező haladási irány megszegése miatt, egy esetben tilos jelzésen való áthaladásért. Helyszíni bírságot 30 esetben alkalmaztak közlekedési szabálysértések miatt, nyolc alkalommal pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×