eur:
389.33
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Unsplash.com

Csigolyatöréseket okoztak a figyelmetlen sofőrök - videó

Fokozott figyelmet kér a közlekedőktől a Magyar Közút, miután három hét alatt három baleset érte kollégáit. Két eset személyi sérüléssel is járt: egy fertőszentmiklósi és egy polgári kollégájukat is csigolyatöréssel szállították kórházba. Mindkét helyszínen út menti növényzetgondozási munkát végzett a Magyar Közút.

Mint a közösségi oldalain a Magyar Közút beszámolt róla, január végén az M0-s autóút déli szektorán, az 5-ös főút csomópontjánál egy személyautó az ütközési energiaelnyelőjüknek hajtott. Itt szerencsére nem történt személyi sérülés, de a beszámoló szerint a baleset után is voltak még "necces" helyzetek a helyszínen.

Hidegség és Fertőboz község között múlt pénteken végeztek növényzetgondozási munkát kollégáik. A brigádszállító gépkocsi az út szélén állt, a dolgozók az árokban és az út melletti domboldalon dolgoztak.

A balesetet okozó személygépkocsi a brigádszállító hátuljába ütközött és azt a dolgozók közé lökte.

Kettejüket a brigádszállító gépkocsi alól kellett kimenteni, míg egy harmadik kolléga a gépkocsi elejének vágódott. Az egyik dolgozónak a bal lába sérült, egy másiknak a bal válla ficamodott ki és eszméletét vesztette, a harmadikuknak pedig eltört az egyik csigolyája. A balesetet okozó személy nem sérült meg.

Hajdúdorog és Hajdúvid között szintén cserjézési munkákat végeztek a szakemberek, amikor a brigádszállító tehergépjárműbe belehajtott egy személyautó. A lepattanó kocsi a munkagép és a brigádszállító közé csapódott, ahol éppen dolgoztak a szakemberek. A balesetben az egyikük csigolyája eltört. A vétkes jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

A Magyar Közút figyelmezteti a sofőröket:

a jelenlegi, kedvező időjárás miatt egyre több helyen számíthatnak kátyúzási és növényzetgondozási munkát végző közutas brigádokra az utakon,

ezért fokozott óvatosságot kérnek a közlekedőktől.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×