eur:
394.1
usd:
364.07
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Nyitókép: Pixabay

Újabb havazás érkezik – mutatjuk, hol támad megint a tél

Vasárnap lehet készíteni a hólapátokat, de lesz, ahol az sem segít majd.

A péntekert megússzuk újabb csapadék nélkül, a túlnyomóan borult, párás idő mellett legfeljebb néhol lehet hószállingózás, szitálás. Az Időkép szerint viszont a hétvége már nem múlik el csapadék nélkül.

Szombaton is előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás – elsősorban a nyugati tájakon –, de jelentős mennyiség nem várható.

Vasárnap hajnalban azonban nyugat felől egy melegfront felhőzete borítja be az országot és egyre többfelé kell csapadékra számítani: nyugaton és délen kezdetben ónos eső, majd eső várható, miközben északon és keleten végig havazhat. A köztes zónában vegyesen hullhat hó, havas eső, eső, reggel ónos eső.

Budapesten eleinte hóra számíthatunk, majd havas esőbe, esőbe válthat. Az érintett tájakon 3-5 centi hullhat, és ismét vizes, tapadó hó lesz jellemző. Nem marad meg azonban sokáig, mert a jövő hét elején több fokkal megenyhül az időjárás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint is vasárnap összefüggő csapadékzóna vonul át nyugatról kelet felé. Hazánk északkeleti felén havazás, havas eső, délnyugati felén havas eső, eső lesz a jellemző. Néhol ónos eső is lehet. Helyenként megélénkül a déli, majd nyugati szél. Hajnalban általában -5 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, szélvédett tájakon hidegebb lesz. Kora délutánra -2 és +4 fok közé melegedhet a levegő, de nyugaton 5, 8 fokot is mérhetnek.

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×