eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Újabb havazás érkezik – mutatjuk, hol támad megint a tél

Vasárnap lehet készíteni a hólapátokat, de lesz, ahol az sem segít majd.

A péntekert megússzuk újabb csapadék nélkül, a túlnyomóan borult, párás idő mellett legfeljebb néhol lehet hószállingózás, szitálás. Az Időkép szerint viszont a hétvége már nem múlik el csapadék nélkül.

Szombaton is előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás – elsősorban a nyugati tájakon –, de jelentős mennyiség nem várható.

Vasárnap hajnalban azonban nyugat felől egy melegfront felhőzete borítja be az országot és egyre többfelé kell csapadékra számítani: nyugaton és délen kezdetben ónos eső, majd eső várható, miközben északon és keleten végig havazhat. A köztes zónában vegyesen hullhat hó, havas eső, eső, reggel ónos eső.

Budapesten eleinte hóra számíthatunk, majd havas esőbe, esőbe válthat. Az érintett tájakon 3-5 centi hullhat, és ismét vizes, tapadó hó lesz jellemző. Nem marad meg azonban sokáig, mert a jövő hét elején több fokkal megenyhül az időjárás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint is vasárnap összefüggő csapadékzóna vonul át nyugatról kelet felé. Hazánk északkeleti felén havazás, havas eső, délnyugati felén havas eső, eső lesz a jellemző. Néhol ónos eső is lehet. Helyenként megélénkül a déli, majd nyugati szél. Hajnalban általában -5 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, szélvédett tájakon hidegebb lesz. Kora délutánra -2 és +4 fok közé melegedhet a levegő, de nyugaton 5, 8 fokot is mérhetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×