eur:
390.77
usd:
365.5
bux:
68282.28
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
2 firefighters spraying high pressure water to  fire with copy space
Nyitókép: PrathaanrGetty Images

Kenyérpirítóval próbálta melegíteni az autóját, a végeredmény borítékolható volt

Egy dán autósnak olyan remekül sikerült konyhai kisgépe segítségével felmelegítenie járművét, hogy a garázsa is leégett, és még meg is bírságolták.

A hétvégén Dániában is beköszöntött a tél, fagypont alatti értékekkel, ami köztudottan nem tesz jót az autók akkumulátorának. Főleg a gyengülő akkumulátor okozhat problémát, valamint a hosszú állás, vagy a sok indítással való használat, amikor csak rövid utakat tesz meg az autó - írja a vezess.hu. A generátornak nincs ideje visszatölteni az indítások során felvett energiát, a hideg időben pedig egy éjszaka is elég, hogy az életciklusa végén járó akkumulátor már ne tudja beindítani reggel a járművet.

Mint írja a portál, a szenvedés még nyújtható, ha például meleg helyre rakjuk az akkumulátort minden este, és esetleg töltjük is közben.

A dániai Stenlille településen, Koppenhágától jó 60 kilométerre egy autós viszont úgy gondolta, hogy saját, házi módszerrel segíti az akkumulátor felmelegedését:

a konyhából kihozta a kenyérpirítót, feltekerte a legmagasabb fokozatra, és az autó alá rakta.

Mint írja a szakportál, a folytatást nem nehéz kitalálni, az autósnak sikerült felgyújtania először a járművét, majd a tűz átterjedt a garázsra is.

A dán rendőrség megerősítette, hogy a tűzesetben senki sem sérült meg, viszont az autó teljesen kiégett, akárcsak az autóbeálló, sőt a ház egy része is sérült a hőterheléstől. A furcsa ötletért pedig feljelentés is járt, a dán törvények szerint ezért a gondatlanságért a törvény előtt kell majd felelnie a tulajdonosnak.

Videó is készült az esetről:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×