eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A jégeső után maradt jégdarabokat lapátolják a Békés megyei Gádoroson 2020. február 11-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Péntekre tetőző kánikula és hidegfront - itt a forgatókönyv

A szubtrópusi levegő továbbra is térségünk fölé áramlik, pénteken tetőzik a hőség. Késő délután, este aztán hidegfront okozhat heves zivatarokat, melyeket jégeső és szélviharok kísérhetnek.

Pénteken legalább több órára mindenütt kisüt a nap, de egyre intenzívebbé válik a gomolyfelhő-képződés.

Egy érkező hidegfront előtt már kialakulhatnak záporok, zivatarok, de várhatóan inkább a délután második felétől számíthatunk délnyugat felől egyre kiterjedtebb zivatartevékenységre.

Nagyobb méretű károkozó jéggel és szélrohamokkal kísért heves zivataroknak is nagy az esélye! A déli, délkeleti szél hajnaltól a Dunántúlon már megélénkül, amely holnap napközben északnyugatira fordul, és ott erős, helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 31 és 36 fok között valószínű, azonban néhol ennél kissé melegebb is lehet.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×