eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
The photo was taken at Kamakura city of Kanagawa prefecture, Japan.
Nyitókép: Taro Hama/e-kamakura/Getty Images

Légtömbhatáron az ország, jön a változás – időjárás

Az ország egyik felében csapadék, jellemzően eső, de helyenként havas eső, havazás várható.

Kelet-Európa felett nagy kiterjedésű, többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Ennek területén többnyire erősen felhős az ég, és többfelé esik a hó, délebbre az eső, de a csapadék mennyisége nem jelentős.

A ciklonrendszer peremén sekélyebb légörvények vonulnak, amelyek miatt Közép- és Nyugat-Európában is sok a felhő, és vegyes halmazállapotú csapadék hull. Kevésbé felhős, szárazabb területek Észak-Olaszország és a Balkán-félsziget északi részén, valamint Dél-Franciaországban vannak, ahol egy köztes anticiklon épült ki.

Kedd estig a Kárpát-medence fölé váltakozó hőmérsékletű és nedvességtartalmú légtömegek érkeznek, folytatódik a változékony idő.

Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Északon elszórtan fordulhat elő eső, északkeleten hajnalig helyenként havas eső, a hegyekben havazás, délen viszont többfelé valószínű eső, zápor.

A déli, délnyugati szél megélénkül, északkeleten és Sopron térségében olykor meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –4 és +4 fok között valószínű, fagypont alatti értékeket főként északkeleten mérhetünk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul, de a déli tájakon pár fokkal magasabb értékek valószínűek.

Molnár Anna meteorológus arról beszél a videóban, hogy a Kárpát-medence légtömbhatáron van, de a hideg levegő egyelőre nemigen van hatással időjárásunkra, az viszont még bizonytalan, hogy a hétvégén is így lesz-e.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×