eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Mature male hand  pouring a glass of water from tap in the kitchen sink
Nyitókép: vitapix/Getty Images

Indul a nagy vízivási kihívás – Ön is benevezhet

Idén a víz világnapja hónapjában, tehát márciusban immár harmadik alkalommal hirdették meg Aqua Challenge programot.

Az egészséges táplálkozás fontos része a megfelelő folyadékbevitel. Az optimális hidratáltság és az egészséges életmód támogatására az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet idén is meghirdette országos vízfogyasztás népszerűsítéséi kampányát: az Aqua Challenge-et – ismertette OGYÉI főigazgatója.

Egy átlagos felnőtt embernek napi 2-2,5 liter folyadékra van szüksége, nem mindegy azonban, hogy ezt milyen formában viszi be – mondta Szentiványi Mátyás, kiemelve: a legjobb választás az ivó-, illetve csapvíz vagy az ásványvíz, de semmi esetre sem a cukros, alkoholos és koffeines „szomjoltók”.

A szakember arra is kitért, hogy korosztályonként eltérő a vízfogyasztás népszerűsítésének a jelentősége. Miután az idősebb regeneráció hajlamosabb kevesebbet inni, esetükben arra kell fókuszálni, hogy vigyék be az említett mennyiséget. A fiatalabb korosztályok esetében kevésbé mennyiségi, mintsem minőségi gondok vannak. A reklámok, a bulikon kapható trendi italok kiszorítják a víz fogyasztását – mutatott rá a főigazgató. Dacára, hogy Magyarország egész jó ízű vizet fogyaszthatunk, legyen szó a csapvízről, akár ásványvizekről.

Az idei Aqua Challenge program márciustól augusztusig tart, amiben arra kérik a kihíváshoz csatlakozókat, hogy a szomjukat kizárólag vízzel oltsák.

Az OGYÉI főigazgatója hangsúlyozta: az önbevallású program elvégzése egy olyan lépés az egészségünkért, ami hosszú távon nagy egészségváltozást is eredményezhet.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján, Facebook-oldalán segítséget is kaphatnak, akik csatlakoznak a programhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×