eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A drónnal készült képen a Vekeri-tó Debrecen közelében 2023. január 30-án. Az elmúlt időszak csapadékos időjárásának következtében újra van víz a tavaly nyáron az aszály miatt teljesen kiszáradt tóban.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Már látszik, mikor jön a tavaszias időjárás – nemsokára

Anticiklon uralja az időjárást, de most már több lesz a felhő.

Lényeges változás nem történt az elmúlt 24 órában kontinensünk időjárását illetően.

Továbbra is egy nagy kiterjedésű anticiklon hatására napos, száraz idő jellemzi Európa nagy részét, az éjszaka kialakult pára, köd napközben többnyire feloszlik, egyes helyeken a napi hőingás a 15-20 fokot is meghaladja.

Az időjárási frontok az északi és keleti országokat érintik, általában a havazás a jellemző csapadékforma, de Izlandon és Norvégiában helyenként kiadós mennyiségű esőről érkezik jelentés.

A Kárpát-medence időjárását illetően sem kell nagy változásra számítani, a legtöbb helyen kedden is többórás napsütés valószínű.

Változóan felhős időre számíthatunk általában többórás napsütéssel, a nap második felében csökkenhet határozottabban a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű.

Az északias szelet nagyobb területen kísérhetik élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +2 fok között alakul, de a fagyzugos, szélcsendes részeken pár fokkal hidegebb lehet az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntőrészt 8, 9 fok körül várható.

Kókai Ádám meteorológus arról beszél a videóban, hogy a hétvégén tavaszias lesz az idő, igaz, egyelőre elég nagy a bizonytalanság az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×