eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Twitter

Képtelen száguldás: megdőlt a 0–100 km/órás gyorsulás rekordja

Az elektromos versenyautónak csak 1,4 másodpercre volt szüksége.

A McMurtry Speirling a 2022-es Goodwood Festival of Speed 1,86 kilométeres versenypályáján, nem kis meglepetésre, rekordidővel ért célba. Max Chilton volt Forma–1-es pilótával a volán mögött 39,08 másodperces rekordidőt ért el, megelőzve ezzel Romain Dumas és a Volkswagen ID.R még 2019-ben felállított 39,9 szekundumos rekordját – írja a vezess.hu.

A kis villanyautó utána megdöntötte a 0-60 mérföld/órás sprint rekordját és egyúttal a negyed mérföldes gyorsulás rekordját is. A Speirling tömege alig egy tonna, ehhez nagyjából 1000 lóerős teljesítmény társul, valamint aktív aerodinamikai rendszer, ami ventilátorral szívja az autót az aszfalthoz. Ennek segítségével már álló helyzetben komoly leszorítóerő áll rendelkezésre. Kilenc másodperc alatt gyorsul 0-ról 300 km/órára, a százas tempóhoz pedig elég volt neki 1,4 másodperc.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×