eur:
388.97
usd:
363.39
bux:
68177.52
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/AccuWeather

30 ezer eurót fizetnek annak, aki beköltözik Olaszország mesés kisvárosába

A helyi hatóságok azt remélik, a kezdeményezésük révén végre megtelhet élettel az elnéptelenedett Presicce, ahol évről évre egyre kevesebb az újszülött.

Az elmúlt években egyre gyakoribb kezdeményezés, hogy bizonyos olasz kisvárosok jelentős összegeket ajánlanak fel idegeneknek hogy oda költözzenek, és benépesítsék a ma már elhagyatott utcákat és ingatlanokat. Gyönyörű, festői szépségű, történelmi helységekről van szó, melyek ráadásul építészeti és természeti kincsekben egyaránt gazdagok – írja a filantropikum.com.

Egyes településeken a látványosan romos házakat mindössze egy euróért bocsátották áruba, míg máshol teljesen ingyen. Az utóbbi években egyre többször vannak kecsegtető ajánlatok, így sokan még a tengerentúlról is hajlandóak voltak azonnal áttelepülni.

A napsütötte Pugliában található festői

Presicce város önkormányzata akár 30 ezer eurót is hajlandó fizetni azoknak, akik megvásárolnak egy elhagyott házat, és készek letelepedni.

Az eladó házak átlagban 25 ezer euróba kerülnek, és mindegyikük felújításra szorul. "Akár 30 000 eurót is felajánlunk azoknak, akik be akarnak költözni és meg akarják vásárolni az egyik ilyen elhagyott otthont. A finanszírozás két részre oszlik: a vásárlásra és szükség esetén a javításokra" – tájékoztatott Alfredo Palese helyi tanácsos a CNN-nek.

Az önkormányzat további támogatásokban is részesíteni azokat, akik odaköltöznének: ilyen például az adókedvezmény egy új vállalkozás alapításához, vagy más juttatások a gyermekes családok számára.

A képviselő leszögezte:

ahhoz, hogy valaki jogosult legyen a támogatásra, a városban kell letelepednie, és egy 1991 előtt épült ingatlant kell megvásárolnia.

A tanácsos azt is elmondta, hogy a házak árai ötszáz eurónál kezdődnek négyzetméterenként, így 25 000 euró elég egy ötven négyzetméteres otthonhoz.

Presicce nem egy akármilyen város: híres olajfaligetei miatt a "zöld arany városnak" is nevezik, ahol prémium minőségű extraszűz olívaolajat állítanak elő.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×