eur:
392.97
usd:
366.41
bux:
66861.19
2024. április 25. csütörtök Márk
2012. december 18-án készült kép II. Erzsébet brit királynőről, amint búcsúzik a Külügyi és Nemzetközösségi Hivatal munkatársaitól Londonban. A királynő életének 97., uralkodásának 71. évében a skóciai Balmoral kastélyában 2022. szeptember 8-án elhunyt. II. Erzsébet királynő édesapja, VI. György király halálának napján, 1952. február 6-án lépett az Egyesült Királyság trónjára. Halálának pillanatától elsőszülött fia, a 73 esztendős eddigi trónörökös, Károly a brit uralkodó III. Károly néven.
Nyitókép: MTI/AP Pool/Alastair Grant

Munkanélküli lett II. Erzsébet hasonmása

A 89 éves essexi hölgy már gyerekkorában is hasonlított az uralkodóra, és fiatalként is sokszor önkénteskedett II. Erzsébet alteregójaként.

II. Erzsébet csütörtöki halálával egy korszak véget ért Angliában, és ezzel együtt Mary Reynolds életében is, aki 34 éve dolgozott a királynő hasonmásaként, írja az Index.hu. Első munkáját 1988-ban kapta, két évvel később pedig Michael Cane és Sir Roger Moore oldalán játszott a Telitalálat című filmben, de rendezvényeken és reklámokban is szerepelt.

„Két doboznyi kalapom van, amiket most elpakoltam, közben pedig arra gondoltam, nem nagyon lesz már rájuk szükségem...” – mondta az asszony, aki az évek során több öltözetet és kiegészítőt gyűjtött össze, és úgy érezte "része a királyi családnak".

Mary Reynolds II. Erzsébet halálhírét hallva úgy döntött, nem vállal több hasonmási munkát, mivel az nem lenne tiszteletteljes. Ennek ellenére szerencsésnek érzi magát, hogy egy ilyen nagyszerű személlyel egyezett a külseje, emiatt pedig rengeteg embernek tudott pályafutása alatt örömet okozni.

A hasonmásról Instagram-poszt is készült:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Pubity (@pubity) által megosztott bejegyzés

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×