eur:
392.86
usd:
366.22
bux:
66858.01
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: YouTube/GreatFlyer

Úgy húzott el a fejek fölött a Wizz Air-gép, hogy nagyot porzott az aszfalt - videó

Van néhány repülőtér a világon, ahol a futópálya küszöbe nagyon közel van egy civilek által is használt úthoz. A skiathosi reptér is ilyen. Lehet, hogy új rekord született.

Az érdeklődő turisták és persze a spotterek (jó/ritka repülős képekre, videókra vadászó fotósok) egyik közismert helye az Égei-tengeren található Szkíathosz-sziget repülőtere. Itt a futópálya küszöbe, vagyis az az oldala, ahol a gépek landolnak, nagyon közel van a tengerpart mellett vezető úthoz. Itt az alacsonyan repülő gépek mellett állva készíthetnek felvételeket a bátor vállalkozók.

Eddig a nem hivatalos rekordot egy Air Italy 737-800-as gép tartotta, de úgy tűnik, a napokban egy Wizz Air-landolás még a korábbinál is alacsonyabbra sikerült.

Mint arról az Airportal.hu beszámolt, a görög GreatFlyer YouTube-videós vette fel a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépének augusztus 5-i leszállását Szkíathoszon, amit az európai Sint Maartennek is becéznek.

A rutinos spotter aztán a rutintalan turistákkal együtt nagyot nézett, amikor látta, milyen alacsonyra is sikerült a landolás.

Íme, a leszállás, érdemes többször is megnézni a manővert.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×