eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Wikipédia/Chris 73

Jókora meglepetésre szaladtak össze az emberek egy olasz strandon

Hatvan teknős kelt ki tojásából a strandolók szeme láttára az olaszországi Ischia szigetének egy partszakaszán.

Szombat délután a sekély vizéről ismert öböl fürdőzői vették észre, hogy néhány kicsiny teknős bukkan fel a homokban, és megpróbál utat találni a tenger felé.

Az álcserépteknősök (Caretta carette) nemébe tartozó, nagyjából 15 grammos állatokat a víz felé tartó első útjukon le is fényképezték a turisták.

Az első meglepetés után riasztották a parti őrséget, akik biztosították az átkelést. Egy tengervédelmi szervezet munkatársai is figyelemmel kísérték a kis teknősök útját.

Rövid időn belül ez már a második teknőskikelés Ischián, ez pedig a víz jó minőségéről tanúskodik. Most a Nápolyi-öböl északi részén található Ischia további strandjait is átvizsgálják teknősfészkek után kutatva.

Olaszország egyre északibb vidékein képesek szaporodni a teknősök a melegedő éghajlat miatt. A nőstények különösen nagy kedvvel rakják tojásaikat a déli Campania tartománybeli Cilento partvidékén, ahol nemzeti park is található.

(A nyitókép illusztráció: álcserepesteknős lerakott tojásai - Wikipédia)

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×