eur:
388.6
usd:
361.05
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Zivatarfelhők a Balaton északi partja felett Balatonfenyvesről fényképezve 2022. június 4-én késő este.
Nyitókép: MTI/Varga György

Jön a hidegfront, ennyi esőt hoz magával

Kedd hajnalban hidegfront érkezik, de ez a front sem csapadék, sem pedig hőmérséklet szempontjából nem hoz gyökeres változást. A hétvégéig marad a meleg, többnyire napos idő.

Egy hidegfront hatására az ország északi felén megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely az éjszaka második felében a Dunántúlon meg is vastagszik, melyből az Észak-Dunántúlon hajnaltól egyre többfelé lehet zápor, zivatar.

Kedden napközben a front felhőzete délkelet, kelet felé terjeszkedik, eközben egyre szakadozottabbá válik. A legkevesebb napsütés az ország északnyugati, míg legtöbb a délkeleti felén valószínű.

Napközben már egyre több helyen várható zápor, zivatar, a Tiszántúlra csak este érkezhet meg a csapadék. Hajnaltól egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és a front átvonulásakor megerősödik a szél. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 között várható, de a hidegre érzékeny részeken alacsonyabb, míg északnyugaton és a belvárosi részeken magasabb értékeket mérhetünk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északnyugati felén 25 és 32, a délkeleti felén 32 és 38 fok között valószínű.,

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×